Koude training

Naast ademcoaching breng ik je ook graag in contact met de kracht van de kou. Door training in koud water wordt het lichaam fysiek en mentaal sterker en krachtiger. Het immuunsysteem wordt geprikkeld waardoor je meer weerstand krijgt en minder vatbaar bent voor ziekte. 

 

Gezondheidseffecten

Koudwaterzwemmen/dippen zorgt voor een schrikreactie. Tijdens deze reactie vernauwen de bloedvaten, waardoor het bloed veel meer dan normaal naar de organen stroomt. Dit heeft een reinigend effect. Daarnaast stijgt de lichaamstemperatuur door de kou, als tegenreactie, heel tijdelijk naar niveau koorts. Dit is uitermate goed tegen ziekteverwekkers. Het kan op deze manier zelfs bepaalde ziektes helpen genezen. Het immuunsysteem krijgt een enorme opkikker. 

 

Hoe ziet een training of workshop eruit:

  • Kennismakingsrondje 
  •  Uitleg over de koude training en handige tips
  • Daarna doen we ademhalingsoefeningen voor concentratie en mindset
  • Dan maken we ons warm met oefeningen en warme thee
  • Vervolgens zijn we klaar om het koude water in te gaan.
  • We sluiten de training af met lekkere warme huisgemaakte soep 

Afhankelijk van de temperatuur van het water zijn we ongeveer 2 tot 4 minuten in het water. Het belangrijkste is om te ontspannen in de kou, daarna komt er vaak overgave en kies je zelf hoe lang je dat wilt ervaren. 

Een training duurt vaak 2,5 tot 3 uur, maar is ook afhankelijk van de groep en wat er los komt. Het is daarom fijn dat je alle tijd hebt. 

 

Ervaringen van deelnemers: 

'Een hele bijzondere ervaring: het realiseren dat je met je lichaam en geest tot zoveel in staat bent. Het voelde ook als een overwinning. Daarna voelde ik me geweldig!'

'Wat een prachtige plek om de koudere training te mogen doen. Als je zondagochtend zo begint, heb je de hele dag een heerlijk voldaan gevoel.'

'Koudetraining kan ik iedereen aanraden, juist als je een koukleum bent zoals ik! Titia helpt je bij het overwinnen van je kouvrees. Heel fijn hoe ze je voorbereidt en begeleidt zodat je de automatische paniekreactie van je lichaam kunt doorbreken en je de ultieme rust vindt in jezelf. Zodra je het water uit komt voel je je als herboren!

Ook super leuk als uitje met vrienden of familie. Geweldig om samen na de duik de overwinning te vieren, bij de kachel en onder het genot van een warme kop thee en lekkere gezonde hapjes.'

Kosten

De koudwatertraining kost 45 euro per persoon, dit is voor de trainingen in de agenda met groepen vanaf 4 personen.  Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken, hiervoor zijn de kosten 85 euro. Voor 2 personen is het tarief 130 euro voor een koudetraining.  

Ook organiseer ik korte herhaling- of opfris dagen. Deze momenten zijn voor mensen die ervaring hebben, maar graag weer willen oefenen in de groep. De kosten voor de korte training zijn 25 euro.  Wil je vaker komen plonzen, dan kun je kiezen voor een plonskaart voor de korte trainingen, die door de week plaats vinden. De polskaart kost 100 euro voor 5 koudwatertrainingen.

Laat geld je niet tegenhouden. Kun je het écht niet betalen, stuur mij dan een berichtje zodat we samen kunnen kijken hoe we eruit kunnen komen!

Voor meer informatie of opgave, zie de agenda of neem contact met mij op.